Om Dauphine

Historien

Restaurant Dauphine er navnet på vores sted. Restauranten har båret dette navn siden forsommeren 1996 og gør dermed restauranten til en af Århus´ ældste. Navnet kommer af Dauphin, som er en fransk kongelig titel, opkaldt efter landskabet Dauphiné. Fra 1349 var Dauphin titel på den franske kronprins. Dauphine er dermed kronprinsesse.At restauranten bærer navnet refererer i virkeligheden til det fiktive ”Brasserie Dauphine” i Paris som Georges Simenon beskriver og bruger i sine bøger om Commissaire Maigret.

Således startede vores restaurant også, som et hyggeligt og uformelt brasserie. Som så meget andet har også Dauphine udviklet sig med årene. Visse ting er bibeholdt og noget er nyt og anderledes. Vi ønsker en atmosfærefyldt restaurant, hvor gastronomi og god betjening er af højeste prioritet.

Vores mission

Restaurant Dauphine har altid stræbt efter engageret betjening.
Vi ønsker at servere mad og vin med professionel entusiasme
og meget gerne belevent og med et smil.

Måske ser vi i virkeligheden ikke os selv som tjenere, men mere
som værter for Jeres aften. Værten er til stede og synlig og sørger
for at alt klapper, men dominerer ikke selskabet.